Aurinkoista ja lämmintä äitienpäivää! Aamukahvit on juotu sänkyyn tarjoiltuna ja lenkkeiltykin jo rannan tienoolla orastavia hiirenkorvia ihaillen. Valkovuokkoja ja scilloja keräsin erään autiotalon pihalta pöydälle ja kuvausrekvisiitaksi.

Ulko-ovenpieleen valmistui tämä Jardin Priven nätti  ilmaismalli:

 

 

Tykkään kovasti tuosta, ja tarkoitus on joskus hankkia samantapainen JP:n malli jossa on lampaita puun alla. Kankaana on Marikalta saatu kaunis "vintagemokka".

Viimeaikona olen ahertanut  tämän Just Cross Stitch -lehdessä olevan kevättyön parissa:

 

 

Tämä on neliosainen, nyt on ilmestynyt kevät- ja kesäohjeet, loppuvuodesta sitten syksy ja talvi. Pidän kovasti kaikista vuodenaika- ja kuukausijutuista, joten sen vuoksi päätin ottaa tämän työn alle, vaikka en ensin ihan kamalasti tähän ihastunutkaan. Työn edistyessä kuitenkin tykästyin ja nyt olen oikein tyytyväinen tähän. Langat ovat DMC:n ja suurin piirtein ohjeen mukaiset. Tuo kirjoitus oli yhtä tuskaa, piti pistellä kahdella säikeellä yhden yli. Ensimmäisen kirjaimen purkamisen jälkeen päätin, että teen kirjaimista mahdollisimman yksinkertaiset ja muutenkin otin vapauksia niiden suhteen. Niinpäs jouduinkin sitten tavuttamaan tuon "flowery" -sanan toiselle riville, mikä ei nyt sitten välttämättä ole edes oikeasta kohdasta tavutettu kieliopillisesti, mutta haitanneeko. Osiot pistellään alekkain, joten tästä tulee valmiina sellainen pystysuunnassa oleva kapea työ.

Nytpäs sitten aloitan ahkeroinnin vaihtojen parissa, jotta valmistuvat määräaikaan. Mukavaa toukokuun jatkoa!