Viikonloppuna pakkanen kiri ja kuorrutti maisemat kauniiksi. Siispä minäkin otin kameran ja läksin lauantaina "kuvauskeikalle", vaan eihän sitä tällä taidolla (ja kameralla) saa vangittua pakkaspäivän kauneutta, mutta jonkinlaisia kuvia kuitenkin sain otettua.


 

Mukanani oli vastavalmistunut Kiri-huivi, tässäpä palanen sitä ja jäniksen jäljet:

 

 

Tunikan neulomisen jälkeen teki mieleni tehdä jotain hyvin kevyttä. Muistin, miten viime vapun tienoilla tein tämän Kiri-huivin ja miten sitä oli silloin mukava ja kepoisa neuloa. Vappuhan oli viime vuonna lämmin ja neuloin sitä terassilla keinussa, mutta nytpä oli kelit ihan toiset, joten ihan olohuoneen sohvalla tuli tämä huivi neulottua.

 

Tässäpä Kiri talviauringon paisteesa, huivi on helmenharmaa (näyttää tuossa kuvassa hyvin tylsältä), ohuesta merinosta ja suorastaan höyhenenkevyt:

 

 

Tämä kuva on otettu sunnuntaiaamun siniharmaassa hämyssä:

 

 

malli: Kiri

lanka: Grinascon merinosilkki yksinkertaisena

puikot nr 2 1/2

 

Tein tämän ystävälleni Liisalle. En nimittäin saanut taannoin tuohon "Anna hyvän kiertää" -tempaukseen kolmatta nimeä, joten lupasin laittaa jotakin Liisalle, koska hänen kauttaan tuohon tempaukseen osallistuin. Tämä on hänelle samalla ystävänpäivälahja vähän etuajassa. Ja Liisa, vaikka huivi on hyvin ohut ja voisi olla vaikkapa hienosteluhuivi, on tämä kuitenkin tarkoitettu pidettäväksi ihan näin kaulassa, vaikkapa takin alla!

 


 

 

Mukavia pakkaspäiviä kaikille!