Ilahdutan kaikkia minua kommenteilla ilahduttaneita ja muita lukijoitani näillä hempeillä tulppaaneilla:

 

 

Sain Ystävän yllätys -vaihdossa lahjaksi rasiallisen helmiä, joita teki mieleni käyttää johonkin. Tuumasta toimeen ja aloin neulomaan tälläistä helmellistä pitsineuletuubia Knittyn ohjeella:
Olin ostanut tuota hyvin ohutta mohairia pari kerää viime kesänä Tallinnasta, mutta en voi millään ymmärtää, miksi ostin tuollaista "ei minkään väristä" (yläkuvassa näyttää vaaleammalta kuin todellisuudessa eikä helmet näy). Tuubi neulottiin "feather&fun" -tyyliin ja helmiä pujoteltiin pitkin matkaa. Sepä ei ollutkaan mikään piece of cake. Helmet olivat pikkuriikkisiä ja ne pujoteltiin tällä systeemillä. Alahelmasta poimittiin vielä valmistumisen jälkeen silmukat nirkkokerrokselle, onneksi löysin youtubesta ohjeen nirkon neulomiseen, virkannut kyllä nirkkoa olen joskus, mutta en neulonut. Eikä siinä vielä kaikki: jokaiseen nirkkoon pujotettiin helmi. Huh! Helmet loppuivat onneksi kesken, noin 1/5 helmasta jäi ilman helmiä, mutta eipä haittaa, kun harvoin se osa on kuitenkaan näkyvissä. Aion kyllä vielä neuloa näitä "tuubeja" tässä kevään kuluessa lisää, mutta eri ohjeella.No, milloinkas minä sitten moista härpäkettä pidän...Keksin että voin pitää sitä huivin tapaan avonaisten puseroiden kanssa:
Tai sitten näin: (tosin takin kanssa, en viitsinyt lähteä etsimään sopivaa takkia. Lapset olivat kauhuissaan: Et kait sinä aio pitää sitä päässäsi?)


Ohje: Knitty winter 2007, Ice queen

Lanka: Vyötteet hukassa, olisko ollut Kidiopale, mohair 70%, yli 200 m/25 g

Puikot: nro 4 (muistaakseni)


Harmillista, meidän perheen nuorempi naispuolinen henkilö on päättänyt olla nykyään kameran toisella puolella, joten näkyvällä puolella pitää olla allekirjoittaneen...

Uusi Novita tuli tänään ja löysin siitä useita mielenkiintoisia malleja. Keväiset ja kesäiset neuleet houkuttelevat, mutta minä ahkeroin vielä talvisen Cable-down raglanin äärellä, se onkin edistynyt ihan kivasti. Onneksi täällä riittää vielä hyviä hiihtokelejä, joten mukavaa puuhastelua on tiedossa viikonlopuksi. Hyvää viikonloppua sinullekin!