Syysloma vetelee loppujaan...tänään kotiuduttiin reissusta, kassit on purettu ja lehdet luettu. En osaa oikein tarttua mihinkään järjelliseen hommaan, joten kirjoittelenpa kuulumiset lomalta.

Aloitin syysloman siis Oulun reissulla, suuntana kädentaitomessut. Olihan siellä paljon nähtävää ja olisi ollut paljon ostettavaakin, mutta enpä sortunut heräteostoksiin. Lankaa en ostanut yllätys, yllätys ollenkaan, koska ei löytynyt villapuseroon sopivan vahvuista eikä kaulahuiviin oikean väristä. Nykyään pyrin ostamaan lankoja vain tarpeeseen, ettei kertyisi jonninjoutavia lankoja pyörimään "nurkkiin". Pienet ristipistotyöt ostettiin ystävän kanssa, saas nähdä kuinka se pisteleminen minulta onnistuu, ystäväiseni Sinikka on varmaankin sen jo tehnyt..?? Yövyttiin Cumuluksessa ja sunnuntaina suunnattiin kotiin.

Alkuviikko meni kotosalla ja sitten lähdettiin  perheen voimin Tallinnan-risteilylle Baltic Princesillä. Kylläpä oli laivalla tungosta! Yö nukuttiin laivassa ja aamulla rantauduttiin muutamaksi tunniksi kaupungille. Lapset eivät olleet käyneet Tallinnassa aiemmin, joten kävelimme Vanhassa kaupungissa ja pistäydyttiin näköalapaikalla:

1996245.jpg

Lankasaalista tarttui mukaan yksi vyyhti vironvillaa (työkaverille) sekä tytölle kaulahuivilangat Liann Löngadista. Tuossa kaupassa olisi ollut varmaan minulle ne villapuserolangatkin (ja edullisesti), mutta otin huomioon seuralaiseni, jotka hermostuneena odottivat lankakaupan ulkopuolella...

Risteilyltä tultuamme jäimme vielä Helsinkiin kahdeksi yöksi ja Vihreästä vyyhdistähän ne puserolangat viimein löytyivät! Taidan kyllä esitellä nuo langat vasta valmiina, sitten joskus...

Minä olen viettänyt ihan ikiomat lapasviikot lokakuussa:

Nämä Kainuun kukkalapaset valmistuivat just ennen syyslomaa:

1982504.jpg

Nämä lapaset "Myssystä sukkiin"-kirjasta neuloin suurimmaksi osaksi Oulun reissulla:

1982507.jpg

Nämä  tein alkuviikosta kotona, malli uusimmasta Novitasta:

1986511.jpg

1996241.jpg

Kaikki lapaset on tehty 7-veikasta ja nuo Novitan ohjeella tehdyt valmistuivat tosi nopeaan, oli niin kiva malli että piti tehdä kahdet! Raidalliset taas olivat pitkästyttävät ja hitaat tehdä, mutta ovat tosi lämpimät kun ovat vahvistettua kirjoneuletta. Kainuun kukkalapaset ovat minusta tosi kauniit, ihastelin niitä viime vuonna toisten blogeissa, varsinkin SeijaP:n lapaset olivat jääneet mieleen, joten kiva kun sain nyt itsekin tehtyä sellaiset.

 

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!