Lintuvaihdon linnut ovat lentäneet minultakin saajalleen elikkäs Outille. Aloittelevana pistelijänä mietin kyllä pari päivää lähtemistä vaihtoon, mutta Sarilta saadussa tuliaislehdessä oli niin kiva "paratiisilintu" -aihe, että uskaltauduin kuitenkin vanhojen konkareiden mukaan. Toinen kompastuskivi olikin sitten työn viimeistely, tässähän sen piti olla jotenkin ripustettava. Tuollaista hienoa  "roikkoa" kuten Kirsi oli minulle tehnyt, en olisi missään nimessä uskaltautunut tekemään, joten päätin valmistaa ripustettavan pussukan, jossa voisi pitää vaikka muovikasseja tai vaikkapa yöpukua. Pistely aidakankaalle olikin helpoin osio, mutta tällä ompelutaidolla pussukan teko, noh...tästä aloitin:

 

 

Pellavakangasta, pitsiä ja koristenauhaa (jonka vaihdoin kylläkin toiseen työn edetessä). Juu, "muutama" purkuoperaatio (esim. toinen koristenauha tuli ommeltua nurjalle ja toinen 5 cm liian alas, oliskohan nuppineulat, harsimisesta puhumattakaan, auttaneet asiaa... milloinkahan minä malttaisin esivalmistella työn) ja pussukka oli valmis:

 

 

Ja on tämä ripustettava:

 

 

Tykkäsin tehdä tätä tosi paljon ja toivottavasti se ilahduttaa Outia.

Olen siis yhä enemmän ja enemmän ihastunut ristipistoiluun, neulominen jää vähemmälle. Ylipolven sukat on hyvinkin kesken ja niiden jälkeen aloitan villatakin, jahka ennätän. Ei tarvitse kuin katsoa neuleista pursuilevaa vaatekaappiani (ja suuri osa on vieläpä kesäteloilla) niin eipä tee mieli neuloa enää yhtään puseroa, ennen kuin nämä entiset tulee käytettyä loppuun!

Oon käynyt tänään jo kolme kertaa uimassa, eri rannoilla, yhdellä niistä kukki jo vähän levä ja Venäjältä tullut savu leijuu selvästi ilmassa. Jännä kesä!