T
unturi-kaarroketunika valmistui jo viikko sitten, mutta ei suinkaan ongelmitta:

 

No, ei siitä telttaa tullut niinkuin alussa epäilin. Mutta: Neuloin ja sovittelinkin jossain vaiheessa ja hyvä tuntui tulevan...olisi kannattanut sovitella vielä viimeisten kavennuksien jälkeen, mutta neuloa porhalsin kiltisti ihan loppuun asti ja kääk! Kaarrokkeen yläosasta tuli törö, vähän niinkuin savupiippukaulus vai mikä se nyt oliskaan... No, en montaa minuuttia miettinyt vaan purin ja päättelin neuleen alkuperäistä aiemmin ja näytti jo paljon paremmalta. Osaisikohan joku viisaampi sanoa missä oli vika, ensimmäistä kertaa tälläista kaarroketta tein. Koko on muuten ihan sopiva.

 


 

No, ompahan vähän vilpoisampi kun ei tule ihan kaulaan asti! Vaan tässäpä meinasi vilu tulla, pakkasta noin parikymmentä astetta.Nämä kuvat on otettu vanhempieni lintujenruokintapaikalla, pulska orava oli juuri herkuttlemassa kera lintujen, mutta tietysti pyrähtivät pois.
Äitini tekee näitä pajutöitä ihan solkenaan.        
 

Tunikan neulomiseen meni viikko, olin silloin lomalla. Ohjeeseen olisin kaivannut selvennystä kavennusten osalta, sanottiin van että kavenna tasavälein ja annettiin silmukkamäärä. No, minä tietysti jakolaskua vääntämmän ja sitten kaventamaan. Mutta voi pahus, kuvio ei stemmannutkaan ja sainpa eräänkin kerran yrittää ennenkuin ratkaisin asian niin, etten aloittanut mallikuviota ihan reunasta eka kavennuskerralla. Jotenkin onnistuin rämpimään läpi ne kaikki kavennuskierrokset niin että silmukkamäärät ja kuvi täsmäsivät. Tämä oli kiva malli sen puoleen, ettei tarvinnut hihoja neuloa ja helmaosa oli oiva telkkarineule.


Ohje: Kotiliesi 21/2008
Lanka: Sandnes Alpakka
Puikot nro 3  ja helman reunassa nro 2 1/2