Cable-down raglan -villapaita putkahti puikoilta yllättävän nopeasti.

Ohje: Interweave Knits, Spring 2007, koko toiseksi pienin

Lanka: Drops Extra fine merino, väri farkku, noin 470g

puikot: 3 1/2

 

Tätä oli helppo neuloa, lanka oli juoksevaa ja ohje selkeä. Koko osui kohdalleen, kastelun jälkeen se asettui ihan oikeisiin mittoihin. Pusero tehtiin ylhäältä alas pyörönä, saumoja ei siis tarvinnut ommella! Ainut hankaluus näissä "yhdenkappaleenneuleissa" on se, että mitä valmiimmaksi neule tulee, sitä raskaampi sitä on pyöritellä.



Ihastuin tähän palmikkopaitaan eräässä blogissa ja hupskeikkaa, kävi ilmi että Tiina Lankavimma-blogista oli tykästynyt myös tähän malliin. Siispä tuumasta toimeen ja aloitimme jo toisen yhteisen neuleen, ensimmäinenhän oli tämä. Tiina viettää parhaillaan talvilomaansa, joten hänen neuleensa ei ole vielä valmis. Yhdessä neulominen oli taas kivaa, varsinkin noin mukavan kaverin kanssa.



Pusero on ihanan kutittamaton ja kevyt. Tästä tulee mieleeni neule, jonka ostin 14-vuotiaana kesätyörahoilla Helsingistä. Olin siellä hyvien ystävieni Päivin ja Annen kanssa kesälomareissulla ja ostimme villapaidat muistaakseni Lollo-nimisestä kaupasta. Minä ostin juuri tämän värisen sinisen palmikkoisen ja ystäväni ostivat punaiset sileäneuleiset, kaikissa oli korkeakaulus. Valokuvakin otettiin meistä kesähelteellä villapaidat päällä, harmi, ettei minulla ole sitä kuvaa. Ekat Beaversit ostettiin myös jännästä farkkukaupasta, se oli uutta ja ihmeellistä se! Monta muutakin mukavaa muistoa on tuosta reissusta...


 

Tämä neule joutanee piakkoin kesäteloilleen, ainakin toivon niin. Tänään on kuitenkin vielä ollut loistava hiihtokeli, saas nähdä kuinka pitkään vielä suksilla pääsee. Hyvää alkavaa viikkoa!