Jouluisissa puuhasteluissa on kepeästi mennyt pari päivää. Ennen puuhailua, viikonlopun seutuvilla, pistäydyimme Helsingissä asioilla. Olipa kiva katsella hyörinää siellä ja kauniita joulukoristeita niin kaupoissa kuin kaduilla. Erityisen mukavaa se oli siksi, ettei ollut mitään pakollisia jouluostoksia tehtävänä, vaan sai rauhassa vain katsella ja olla ostamatta. Automatkoilla valmistui kahdet vaaleansiniset lapaset Pirtin ohuesta karstalangasta, 2 1/2 nron puikoilla. Kotimatkalla neuloin yhden lapasen pimeässä takapenkillä, muutaman kerran piti valoja käyttää ja tarkistaa silmukkatilanne. Huovutin lapaset 60 asteessa, pikapesussa eivät huopuneet tarpeeksi vaan piti pyörittää vielä normaalipesun kautta. Nuo punaiset neuloin viime viikolla:

 

 

Löysin kivan minttusuklaarasian, jonka kanteen pistelin nämä kukkaset, Christmas Ornaments 2010 -joululehdestä vähän muunneltuna:

 

 

Sitten tämä joululiina, joka alkoi tympäistä kun piti aloittaa pistelemään toinen pää...:

 

 

Malli on Suuresta Käsityölehdestä ja muuntelin mallia tonttujen päitten osalta. Minusta ne olivat vähän omituisia partoineen ja viiksineen, joten tein tontuista tyttötonttuja, kun niillä kerran on mekot päällä! Reunaan ompelin nauhaa (en viitsinyt enää tehdä yhden yhtä pistoa ristiin) ja reuna tietysti sitten  liepottaa mukavasti...

Nytpäs sitten ei olekaan enää mitään esiteltävää käsityötä jemmassa  ja kesken vain yhdet jämälankasukat. Joulunpyhinä pääsen sitten uuden pistelyn kimppuun ennen Hassutusta .

 

 

Iloista joulua!