Kaikenlaista touhua ja kiirettä on menneeseen viikkoon mahtunut: mukava vieras, kiva reissu pääkaupunkiin ja töitten alkaminen lomailun jälkeen.

Vähän ennen mukavan vieraan vierailua sain valmiiksi tämän Tervetuloa -pistelyn ulko-ovenpieleen:

 

 

 

Tämän työn lähtökohtana on malli Casa Ceninan -lehtisestä ja muuntelin sitä jonkin verran. Langat on todella pienestä lankavarastostani, värit olisivat voineet olla paljon, paljon paremmat. Tein talosta keltaisen, koska asumme keltaisessa kerrostalossa. Pihallamme ei kylläkään ole lammasta, paremmin tuohon olisi käynyt pari skootteria ja mopoa. Lintuja täällä kylläkin lentelee kuten kuvassa, meillä ne vaan ovat pääskyjä. Ei tästä kovin tyylikästä tullut, mutta olen suunnitellut jo talvista taulua tuon tilalle, ja tuntuu että tuskin maltan sen takia odottaa talvea (tosin pistelymallia ei edes ole vielä minulla).

Vaan sitten vieraaseen. Sari Knitting & stitching -blogista oli lomailemassa Tahkolla ja niinpä päätimme tavata, kun kerrankin oltiin noin lyhyen etäisyyden päässä toisistamme. Sari ajeli autolla meille viime sunnuntaina, joka oli täällä helteinen, hiostava ja savuinen päivä. Vaan olipa tosi mukava tavata ja jutella niin ristipistoista kuin muistakin asioista.

 

 

Minullahan riitti kysymyksiä vaikka millä mitalla ja sainkin paljon hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä. Ristipistojakin ennätettiin tehdä ennen kuin Sarin oli lähdettävä jatkamaan lomailua mökilleen. Sari toi minulle aivan ihanan lahjan tuliaisiksi:

 

 

Nyt minulla on siis ensimmäinen CCN:n malli tykötarpeineen kaikkineen, nimeltään "Rasberry Patch"! Tästä olen kyllä niin onnellinen ettette uskokaan, tuskin raaskin alkaa pistelemään sitä! Monet kiitokset sinulle Sari vielä tätäkin kautta tosi mukavasta vierailuhetkestä ja hienosta lahjasta! 

Maanantai-aamuna lähdimme ajelemaan Helsinkiin parin yönseudun lomalle. Majoituimme Sokos Hotelli Aleksanteriin, joka on Albertinkadulla, pienen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Nyt oli nuorisoa mukana, joten vähän heidän ehdoillaan mentiin, tytöllä oli tosin oma kaverinsa ja he menivät omia menojaan, mutta poika kulki meidän kanssa. Kävimme tällä kertaa Ilmailumuseossa, Luonnontieteellisessämuseossa ja tietty Lintsillä, sekä muuten vaan kaupungilla. Minä tein ostoksia Menitassa, ostin kankaita ristipistoihin, lehden ja "järjestelylaatikon"  kirjontalangoille, neulelankoja en nyt vilkaissutkaan.

Tästä riikinkukosta pyrstöineen minun täytyy aina ottaa kuva Linnanmäellä käydessä:

 

 

 

Niin, työtkin siis alkoivat torstaina ja ihan mukavalla mielellä ne aloittelin. Työnkuvani muuttui osin ja työaikani pidentyi, mutta suurin piirtein vanhalla tutulla "kaavalla" mennään. Nyt odottavat lauantai-aamun askareet, joten mukavaa viikonloppua kaikille!